גלילות מצה ממולאות בטונה
מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין
בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
12 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מרטיבים את המצות בקערה או מתחת לברז ועוטפים במגבת נקייה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מניחים את מרכיבי הרוטב בסיר קטן ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם 10 דקות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
- מניחים מצה על משטח עבודה, ממלאים במלית, מגלגלים ומניחים בתבנית מלבנית משומנת. יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את המוצרלה (לא חובה) ואופים 15 דקות להזהבה יפה.
מרכיבים ל-5 מנות:
- 5 מצות
- 2-3 כפות מוצרלה מגוררת (לא חובה)
לרוטב:
- 1 פחית שימורי עגבניות
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 3 גבעולי תימין
- מלח ופלפל
למלית:
- 2 פחיות טונה
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים
- 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
- 3 כפות ממרח עגבניות מיובשות
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
סלמון צלוי במעטפה
קל
7 מצרכים
0:20
שניצל דג בציפוי פנקו ושברי אגוזים
קל
11 מצרכים
0:20
קציצות טונה עם צ'ומה ולימון כבוש
קל
7 מצרכים
0:20