מלנזנה
מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין
קל מאוד
7 מצרכים
0:50
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- חוצים את החצילים וחורצים שתי וערב, מפזרים מלח ופלפל ומשפריצים שמן זית בטעם שום.
- אופים כחצי שעה עד שחצאי החצילים מזהיבים ומתרככים.
- מועכים את המרכז של החצילים כדי לייצר חלל. ממלאים אותו בשרי, מוצרלה ופרמזן ומחזירים לאפייה למשך 12-15 דקות נוספות עד להזהבה ובעבוע.
- מוסיפים בזיליקום, משפריצים שמן זית להדגשת הטעמים ומגישים חם.
מרכיבים ל-4 מנות:
- 2 חצילים עגולים (בלאדי)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 6 שפריצים שמן זית בטעם שום
- 12 עגבניות שרי חתוכות גס
- 1 כדור מוצרלה קרוע
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 2 גבעולי בזיליקום
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45
תפוח אדמה קפיץ בשלושה טעמים
קל
7 מצרכים
0:40
תפוחי אדמה צלויים
קל
5 מצרכים
0:25