חצילים מרוקאים עם צ'רמלה
בכל גודל או צורה, חציל בשרני ועסיסי תמיד יסחט חיוכים מהאורחים שלכם. רות אוליבר אופה אותם בתנור ועוטפת ברוטב צ'רמלה מרוקאי
קל
14 מצרכים
0:35
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל מרכיבי המשרה.
- חוצים את החצילים לאורכם. חורצים על צד הקליפה איקסים(X) ומורחים אותם בנדיבות מכל הצדדים בשמן. מניחים על תבנית כשצד הקליפה כלפי מעלה.
- אופים כ30 דקות, מצננים.
- מכינים את הצ'רמלה: טוחנים יחד במעבד מזון למחית אחידה.
- מסדרים את החצילים על צלחת הגשה מעל מפזרים צ'רמלה, ומגישים.
חומרים ל-6 מנות ראשונות:
- 6 חצילים בינוניים/קטנים
- 4 כפות שמן
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות חומץ אורז
- 4 כפות מירין
- 3 כפות סויה
לצ'רמלה
- 1 כף פלפל צ'ומה
- 5 שיני שום
- 1/2 כפית כמון
- 5 לימונים כבושים
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1 צרור כוסברה
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45
תפוח אדמה קפיץ בשלושה טעמים
קל
7 מצרכים
0:40
תפוחי אדמה צלויים
קל
5 מצרכים
0:25