מוסקה בצנצנות
מתכון של רות אוליבר
בשיתוף וואלה! אוכל.
- קולים את החצילים על הגריל, על אש גלויה או בתנור לריכוך. מצננים מעט ומקלפים.
- מבשלים במקביל את תפוחי האדמה לריכוך, מסננים, מועכים לפירה ללא גושים ומערבבים עם שמן הזית, המלח והפלפל.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-8 דקות תוך כדי ערבוב לשקיפות. מוסיפים את הגזר וזרעי הכוסברה, מערבבים ומטגנים כ-4 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך שבירת גושים עד שהוא משנה את מבעו ולא נותרים נוזלים במחבת. מוסיפים את העגבניה, השום והתבלינים ומערבבים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים למחבת מעט שמן זית, את החצילים הקלויים והשום ומטגנים 3-4 דקות עד שנוזלי החצילים מתייבשים מעט. מתבלים לפי הטעם ומועכים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים בתחתית כל צנצנת כף גדושה מהחצילים, מעל 2 כפות גדושות בשר ומכסים ב-2 כפות מהפירה. מסמנים על שכבת הפירה חריצים עם המזלג ואופים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב (ניתן להכין את המנה גם בתבנית פיירקס משפחתית).