מוסקה בצנצנות

מתכון של רות אוליבר בשיתוף וואלה! אוכל.
בינוני
11 מצרכים
1:30

הוראות הכנה

  1. קולים את החצילים על הגריל, על אש גלויה או בתנור לריכוך. מצננים מעט ומקלפים.
  2. מבשלים במקביל את תפוחי האדמה לריכוך, מסננים, מועכים לפירה ללא גושים ומערבבים עם שמן הזית, המלח והפלפל.
  3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-8 דקות תוך כדי ערבוב לשקיפות. מוסיפים את הגזר וזרעי הכוסברה, מערבבים ומטגנים כ-4 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך שבירת גושים עד שהוא משנה את מבעו ולא נותרים נוזלים במחבת. מוסיפים את העגבניה, השום והתבלינים ומערבבים. מעבירים לקערה.
  4. מוסיפים למחבת מעט שמן זית, את החצילים הקלויים והשום ומטגנים 3-4 דקות עד שנוזלי החצילים מתייבשים מעט. מתבלים לפי הטעם ומועכים.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מניחים בתחתית כל צנצנת כף גדושה מהחצילים, מעל 2 כפות גדושות בשר ומכסים ב-2 כפות מהפירה. מסמנים על שכבת הפירה חריצים עם המזלג ואופים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב (ניתן להכין את המנה גם בתבנית פיירקס משפחתית).

אהבתם? שתפו

מוסקה בצנצנות

לחצילים

  • 2 חצילים
  • 2 שיני שום מגוררות

לפירה

  • 4 תפוחי אדמה
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לבשר

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 500 גרם בשר טחון בקר (אפשר לשלב עם מעט בשר טלה)
  • 1 עגבניה מגוררת
  • 2 שיני שום מגוררות
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

דלעת ממולאת דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30