מוסקה בצנצנות
מתכון של רות אוליבר
בשיתוף וואלה! אוכל.
בינוני
11 מצרכים
1:30
הוראות הכנה
- קולים את החצילים על הגריל, על אש גלויה או בתנור לריכוך. מצננים מעט ומקלפים.
- מבשלים במקביל את תפוחי האדמה לריכוך, מסננים, מועכים לפירה ללא גושים ומערבבים עם שמן הזית, המלח והפלפל.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-8 דקות תוך כדי ערבוב לשקיפות. מוסיפים את הגזר וזרעי הכוסברה, מערבבים ומטגנים כ-4 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך שבירת גושים עד שהוא משנה את מבעו ולא נותרים נוזלים במחבת. מוסיפים את העגבניה, השום והתבלינים ומערבבים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים למחבת מעט שמן זית, את החצילים הקלויים והשום ומטגנים 3-4 דקות עד שנוזלי החצילים מתייבשים מעט. מתבלים לפי הטעם ומועכים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים בתחתית כל צנצנת כף גדושה מהחצילים, מעל 2 כפות גדושות בשר ומכסים ב-2 כפות מהפירה. מסמנים על שכבת הפירה חריצים עם המזלג ואופים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב (ניתן להכין את המנה גם בתבנית פיירקס משפחתית).
לחצילים
- 2 חצילים
- 2 שיני שום מגוררות
לפירה
- 4 תפוחי אדמה
- 5 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לבשר
- 3 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 500 גרם בשר טחון בקר (אפשר לשלב עם מעט בשר טלה)
- 1 עגבניה מגוררת
- 2 שיני שום מגוררות
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצל עגל בציפוי פירורי לחם ועשבי תיבול
קל
12 מצרכים
0:30
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30