סופגניות רומניות: מתכון לפפנאש

אבי ביטון למד בפלאפל גבאי על המטוגנים המתוקים של חנוכה וקיבל השראה להכין סופגניות נהדרות, בלי שמרים ובלי התפחה
קל
10 מצרכים
0:30

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, סוכר ואבקת אפייה.
  2. מוסיפים ביצים, גבינת ריקוטה, קליפת לימון וגרגירים של מקל וניל או תמצית וניל. מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מחממים שמן בסיר קטן ועמוק. מנמיכים את הלהבה לבינונית.
  4. מרטיבים את הידיים, קורצים כדורים מהבצק וזורקים לשמן החם בזהירות (חשוב שהאש לא תהיה גבוהה). כאשר כדורי הבצק מזהיבים, הופכים אותם, ומטגנים את הצד השני. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים עם ריבת פטל וקרם פרש או שמנת חמוצה.

אהבתם? שתפו

סופגניות רומניות: מתכון לפפנאש

חומרים לכ-25 יחידות

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 ביצים
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 מקל וניל (או כפית תמצית וניל איכותית)
  • שמן "עץ הזית" לטיגון עמוק

להגשה

  • אבקת סוכר
  • קרם פרש או שמנת חמוצה
  • ריבת פטל

מתכונים נוספים שאולי תאהבו