סופגניות רומניות: מתכון לפפנאש
אבי ביטון למד בפלאפל גבאי על המטוגנים המתוקים של חנוכה וקיבל השראה להכין סופגניות נהדרות, בלי שמרים ובלי התפחה
קל
10 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, סוכר ואבקת אפייה.
- מוסיפים ביצים, גבינת ריקוטה, קליפת לימון וגרגירים של מקל וניל או תמצית וניל. מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- מחממים שמן בסיר קטן ועמוק. מנמיכים את הלהבה לבינונית.
- מרטיבים את הידיים, קורצים כדורים מהבצק וזורקים לשמן החם בזהירות (חשוב שהאש לא תהיה גבוהה). כאשר כדורי הבצק מזהיבים, הופכים אותם, ומטגנים את הצד השני. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים עם ריבת פטל וקרם פרש או שמנת חמוצה.
חומרים לכ-25 יחידות
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 ביצים
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 מקל וניל (או כפית תמצית וניל איכותית)
- שמן "עץ הזית" לטיגון עמוק
להגשה
- אבקת סוכר
- קרם פרש או שמנת חמוצה
- ריבת פטל
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פוקצ'ה מתוקה
קל
16 מצרכים
3:0
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
סופגניות הודיות גולאב ג'מון
קל
9 מצרכים
0:30