קציצות דגים כשרות לפסח ברוטב פלפל צ'ומה

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
24 מצרכים
0:45
  1. מערבבים בקערה את הדג וקמח המצה. מוסיפים את יתר המרכיבים וממשיכים ללוש מספר דקות. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את השום, הפלפל והתבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים את הרסק ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את המים ומיץ לימון, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את המלח והסוכר, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
  3. מעצבים קציצות בגודל כדור פינג פונג בידיים רטובות (או משומנות) ומשטחים מעט.
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים להזהבה (אפשר לדלג על שלב זה ולהכניס את הקציצות ישירות לרוטב).
  5. מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים על על להבה נמוכה כ-15 דקות. אם לא טיגנו, הופכים בזהירות ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
  6. מפזרים את הכוסברה ומגישים עם חלה או קוסקוס בצד.
אהבתם? שתפו
קציצות דגים כשרות לפסח ברוטב פלפל צ'ומה

מרכיבים לקציצות:

  • 600 גרם פילה דג לבן טחון
  • 4 כפות קמח מצה
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף אריסה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • שמן לטיגון (אם מטגנים)

לרוטב:

  • 5 כפות שמן (קנולה או זית)
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית מלח
  • קורט סוכר

להגשה:

  • כוסברה קצוצה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו