"לזניה" אישית של ירקות קלויים בלי בצק

לזניה בלי לזניה? הדף אוראל קמחי מוכיח שזה אפשרי ומלמד איך מכינים לזניה משכבות של ירקות צלויים וגבינת מוצרלה. בתיאבון!
קל מאוד
9 מצרכים
0:25

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים פלפלים, קישואים ובצל בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעל 3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בידיים כך שכל הירקות ייעטפו בתיבול. אופים כ-10 דקות, לריכוך והזהבה. שומרים על התנור חם.
  3. במקבילים מחממים מחבת פסים משומנת קלות בשמן זית. מניחים בה את פרוסות החציל ומתבלים במלח ובפלפל. צולים כ-2 דקות, הופכים וצולים עוד כ-2 דקות, להזהבה יפה (היזהרו לא לשרוף). מוציאים לנייר סופג ומניחים להתקרר.
  4. מניחים בכל שקע של תבנית קאפקייקס 2 פרוסות חציל בהצלבה. ממלאים בירקות הצלויים (אם רוצים משלבים עשבי תיבול טריים) ומניחים מעל פרוסה של גבינת מוצרלה. לוחצים מעט את הגבינה וסוגרים מלמעלה בקצוות החציל.
  5. אופים בתנור החם כ-10 דקות, עד שהגבינה מתמוססת והמאפה זהוב. מחלצים מהשקעים ומגישים.

אהבתם? שתפו

"לזניה" אישית של ירקות קלויים בלי בצק

חומרים ל-2 מנות

  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות עבות
  • 2 קישואים פרוסים לאורך, כל פרוסה חותכים למקטעים של כ-3 ס"מ
  • 2 בצלים סגולים חצויים ופרוסים גס
  • 6 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 2 חצילים ארוכים פרוסים לאורך לרצועות ברוחב 1/2 ס"מ
  • 2 כדורי גבינת מוצרלה
  • מלח, פלפל
  • עשבי תיבול לפי הטעם (אורגנו, טימין, בזיליקום וכדומה – לא חובה)

מתכונים נוספים שאולי תאהבו