"לזניה" אישית של ירקות קלויים בלי בצק
לזניה בלי לזניה? הדף אוראל קמחי מוכיח שזה אפשרי ומלמד איך מכינים לזניה משכבות של ירקות צלויים וגבינת מוצרלה. בתיאבון!
קל מאוד
9 מצרכים
0:25
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים פלפלים, קישואים ובצל בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעל 3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בידיים כך שכל הירקות ייעטפו בתיבול. אופים כ-10 דקות, לריכוך והזהבה. שומרים על התנור חם.
- במקבילים מחממים מחבת פסים משומנת קלות בשמן זית. מניחים בה את פרוסות החציל ומתבלים במלח ובפלפל. צולים כ-2 דקות, הופכים וצולים עוד כ-2 דקות, להזהבה יפה (היזהרו לא לשרוף). מוציאים לנייר סופג ומניחים להתקרר.
- מניחים בכל שקע של תבנית קאפקייקס 2 פרוסות חציל בהצלבה. ממלאים בירקות הצלויים (אם רוצים משלבים עשבי תיבול טריים) ומניחים מעל פרוסה של גבינת מוצרלה. לוחצים מעט את הגבינה וסוגרים מלמעלה בקצוות החציל.
- אופים בתנור החם כ-10 דקות, עד שהגבינה מתמוססת והמאפה זהוב. מחלצים מהשקעים ומגישים.
חומרים ל-2 מנות
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות עבות
- 2 קישואים פרוסים לאורך, כל פרוסה חותכים למקטעים של כ-3 ס"מ
- 2 בצלים סגולים חצויים ופרוסים גס
- 6 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 2 חצילים ארוכים פרוסים לאורך לרצועות ברוחב 1/2 ס"מ
- 2 כדורי גבינת מוצרלה
- מלח, פלפל
- עשבי תיבול לפי הטעם (אורגנו, טימין, בזיליקום וכדומה – לא חובה)
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45
תפוח אדמה קפיץ בשלושה טעמים
קל
7 מצרכים
0:40
תפוחי אדמה צלויים
קל
5 מצרכים
0:25