ריזוטו אפונה וזוקיני עם טוויסט בעלילה
כשהגשם מתדפק על החלון, אין מתאים מלחלוק סיר ריזוטו מהביל. אוראל קמחי משדרג את המנה האיטלקית האהובה עם רוטב פסטו טבעוני
בינוני
12 מצרכים
0:45
הוראות הכנה
- במעבד מזון מכינים פסטו פטרוזיליה. טוחנים את הפטרוזיליה, השום, הצנוברים וכוס שמן הזית למחית חלקה. במקביל, מחממים שמן זית ומטגנים בצל קצוץ. מביאים את הבצל לשקיפות ומוסיפים את האורז.
- עוטפים את האורז שמן, ומוסיפים מלח, פלפל שחור ומערבבים.
- בזמן שהאורז מתחמם מחממים את הציר.
- כשהאורז חם מוסיפים יין לבן, ומחכים שיצטמצם תוך כדי ערבוב.
- כשהיין נעלם ונבלע בריזוטו מוסיפים ציר ירקות. מצקת אחת בכל פעם, מערבבים כל הזמן. ברגע שהנוזל מהמצקת נבלע ממשיכים בערבוב. התהליך אורך כ-20 דקות.
- מוסיפים בחמש הדקות האחרונות של הבישול אפונה ירוקה וזוקיני.
- לאחר שהאורז מתרכך אך עדיין נגיס במרקמו, מסירים מהאש, מוסיפים פסטו ומגישים.

חומרים ל-4 מנות
- 350 גרם ריזוטו (כוס ו-3/4)
- 1 בצל לבן קצוץ
- 300 מ"ל יין לבן (כוס ורבע)
- 1 ליטר ציר ירקות חם או מים חמים
- 80 מ"ל שמן זית כתית מעולה (1/3 כוס)
- 1 כפית טימין
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 זוקיני חצוי ופרוס דק
- 1 כוס אפונה עדינה (אפשר קפואה)
לפסטו:
- 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
- 1 שן שום
- 50 גרם צנוברים
- כוס שמן זית כתית מעולה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
7 מצרכים
0:10
קל
6 מצרכים
0:45
קל
7 מצרכים
0:40