עוגת שוקולד מהירה
קל מאוד
12 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר.
- מוסיפים את השמן בהדרגה. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ואת היוגורט, ואז את הקמח והקקאו. ממשיכים להקציף רק עד שהקמח נבלע.
- משמנים את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה.
- אופים 25-30 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגה להצטנן.
- חוצים את העוגה לרוחב, ממלאים בריבת חלב ושומרים 4 כפות בצד.
- מכינים את הציפוי: מחלקים את השמנת המתוקה לשתי קערות. לאחת מוסיפים שוקולד לבן וריבת חלב ולשנייה שוקולד מריר.
- ממיסים כל אחת מהתערובות בפולסים במיקרוגל או על בן מארי עד לקבלת מסה הומוגנית.
- מצפים את העוגה בשתי המסות.
לעוגה (תבנית עגולה קוטר 26):
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל
- כוס יוגורט בטעם טבעי
- כוס ושלושת רבעי קמח תופח
למלית:
- צנצנת ריבת חלב
לציפוי:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 100 גרם שוקולד לבן
- 4 כפות ריבת חלב
- 100 גרם שוקולד מריר
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
עוגת דבש עם תפוח
קל
8 מצרכים
1:0
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
סופגניות הודיות גולאב ג'מון
קל
9 מצרכים
0:30