סלמון צלוי במעטפה

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
7 מצרכים
0:20

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מניחים כל נתח דג על נייר אפייה נפרד. מתבלים במלח ופלפל, יוצקים מעל כף שמן זית וכף יין, מניחים מעל פרוסת לימון, צ׳ילי (לא חובה) ועשבי תיבול. מקפלים את הנייר למעטפה ומהדקים היטב.
  3. מסדרים את מעטפות הדג בתבנית אפייה גדולה ואופים 8-15 דקות (תלוי במידת העשייה שאוהבים).

אהבתם? שתפו

סלמון צלוי במעטפה

מרכיבים ל-6 מנות:

  • 1 ק״ג סלמון טרי מפולט ללא עור, חתוך ל-6 מנות
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 לימון חצוי ופרוס
  • 4 גבעולים מכל סוג: תימין, אורגנו, רוזמרין, טרגון
  • 1 פלפל צ'ילי פרוס (לא חובה)

מתכונים נוספים שאולי תאהבו