חציל רומני
קל מאוד
4 מצרכים
0:25
הוראות הכנה
- שוטפים את החציל ומנגבים אותו היטב.
- מחוררים מעט את החציל ומניחים על גבי מחבת ישנה מעל להבת הגז.
- נותנים לחציל להיחרך ולהתרכך. מדי פעם הופכים אותו כך שכל צדדיו יקבלו את חומה של המחבת באופן שווה.
- כשהחציל רך, מכבים את האש ומעבירים אותו בזהירות למסננת או קערה כדי שיגיר נוזלים ויתקרר.
- מקלפים את קליפתו החרוכה בעזרת הידיים ומניחים על קרש חיתוך או חותכים לחצי בעזרת סכין פלסטיק או עץ ומוציאים את בשרו בעזרת כף עץ. אם יש הרבה גרעינים, מסירים את השליש התחתון והעמוס גרעינים וזורקים.
- קוצצים את בשרו של החציל בעזרת סגין פלסטיק או עץ.
- מניחים את החציל הקצוץ במרכז הצלחת, עורמים במרכזו את הבצל הקצוץ, מסדרים את פרוסות העגבניה והמלפפון מסביב, מוזגים כמות נדיבה של שמן מעל ומגישים לשולחן עם פרוסות עבות של לחם טרי ומלח ופלפל.
כמות: עבור מנת חציל אחת (אפשר להכפיל לפי כמות הסועדים)
- 1 חציל קל ובעל קליפה מתוחה ויפה
- 1 בצל קטן או 1/2 בצל בינוני קצוץ
- 1 עגבניה חצויה ופרוסה
- 1 מלפפון פרוס
- שמן קנולה (או שמן זית כתית מעולה מעודן למי שמעדיף)
להגשה:
- לחם טרי פרוס
- מלח ופלפל
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45
תפוח אדמה קפיץ בשלושה טעמים
קל
7 מצרכים
0:40
תפוחי אדמה צלויים
קל
5 מצרכים
0:25