עוף בזיגוג שומשום

קל
17 מצרכים
0:20
  1. מערבבים בקערה אחת את הביצים עם מלח ופלפל ובקערה נוספת את הקמח והקורנפלור.
  2. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק.
  3. טובלים את העוף בתערובת הביצים ולאחר מכן בתערובת הקמח ומטגנים בכמה סבבים להשחמה יפה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  4. במחבת נפרדת מחממים כפית שמן שומשום ומטגנים את השום תוך כדי ערבוב להזהבה.
  5. מערבבים היטב בקערה את יתר מרכיבי הרוטב, מוסיפים את התערובת למחבת עם השום, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
  6. מוסיפים את העוף לרוטב ומערבבים לציפוי מכל הצדדים.
  7. מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק ומגישים עם או בלי אורז לבן.
אהבתם? שתפו
עוף בזיגוג שומשום

לעוף:

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 1.5 כפות שמן שומשום עץ הזית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס מייפל או דבש
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף קורנפלור מהול ב-2 כפות מים קרים

להגשה:

  • אורז מבושל (לא חובה)
  • 2 כפות שומשום
  • חופן בצל ירוק קצוץ

מתכונים נוספים שאולי תאהבו