עוף בזיגוג שומשום
קל
17 מצרכים
0:20
הוראות הכנה
- מערבבים בקערה אחת את הביצים עם מלח ופלפל ובקערה נוספת את הקמח והקורנפלור.
- מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק.
- טובלים את העוף בתערובת הביצים ולאחר מכן בתערובת הקמח ומטגנים בכמה סבבים להשחמה יפה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- במחבת נפרדת מחממים כפית שמן שומשום ומטגנים את השום תוך כדי ערבוב להזהבה.
- מערבבים היטב בקערה את יתר מרכיבי הרוטב, מוסיפים את התערובת למחבת עם השום, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
- מוסיפים את העוף לרוטב ומערבבים לציפוי מכל הצדדים.
- מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק ומגישים עם או בלי אורז לבן.
לעוף:
- 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
- 2 ביצים טרופות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס קורנפלור
- שמן לטיגון
לרוטב:
- 1.5 כפות שמן שומשום עץ הזית
- 3 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס מייפל או דבש
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כף סוכר חום
- 1 כף קורנפלור מהול ב-2 כפות מים קרים
להגשה:
- אורז מבושל (לא חובה)
- 2 כפות שומשום
- חופן בצל ירוק קצוץ
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצלוני עוף בטמפורה פיקנטית
קל
11 מצרכים
0:20
שניצלוני עוף בציפוי תפוצ'יפס
קל
9 מצרכים
0:20
שניצל עוף בציפוי ביסלי
קל
9 מצרכים
0:20