בורקיטס גבינה פשוטים
מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין
בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
11 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה והמלח. מוסיפים את היוגורט והשמן ולשים לכדי בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס״מ. קורצים עיגולים מהבצק בעזרת כוס או קורצן בקוטר 8 ס״מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. סוגרים את העיגולים לשניים לסהרון, מהדקים בקצוות ומסדרים את המאפים בתבנית האפייה.
- מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים 20-25 להזהבה יפה.
מרכיבים ל-24 מאפים:
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח דק
- 1 מיכל יוגורט
- 1/3 כוס (80 מ״ל) שמן קנולה
למלית גבינות:
- 250 גרם גבינת טוב טעם או ריקוטה
- 100 גרם גבינה בולגרית או פטה
- 100 גרם גבינת קשקבל או צהובה מגורדת
- 1 ביצה
להברשה ולציפוי:
- 1 ביצה טרופה עם מעט מלח וסוכר
- 2-3 כפות שומשום
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בורקס מצה מושלם
קל
6 מצרכים
0:30
בורקיטס גבינה פשוטים
קל
11 מצרכים
1:0
עוגיות שמן זית וזעתר
קל
3 מצרכים
0:30