צרורות בצק פריכים ומתוקים לפורים

רות אוליבר מלמדת איך מכינים צרורות בצק פריכים, עטופים באבקת סוכר, שוקולד, סוכריות צבעוניות, קוקוס או אגוזים. אפשר לזלול אותם כל השנה ובמיוחד להכין למשלוח מנות בחג פורים
קשה
13 מצרכים
1:30

הוראות הכנה

  1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה: קמח, אבקת אפיה וסוכר. יוצרים גומה במרכז אליה יוצקים את החומרים הרטובים: ביצים, חלמונים, חמאה, ליקר ומים. לשים עד לקבלת בצק אחיד ונעים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים במקרר למשך שעה.
  2. מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם כל אחד (יתקבלו כ-10 כדורים). מרדדים כל כדור לעלה עגול ודקיק בקוטר כ-20 ס"מ.
  3. מחממים בסיר קטן שמן לטיגון עמוק (כדי לחסוך זמן אפשר לחמם במקביל שני סירים).
  4. חותכים כל עלה בעזרת גלגלת לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ, אך משאירים שוליים מסביב כך שהעלה יישאר שלם. מרימים את הבצק בעדינות ומצמידים את השוליים לצורת צרור עגול של רצועות מבולגנות – שימו לב לעבוד בעדינות כדי שהרצועות לא יידבקו זו לזו.
  5. מניחים את הצרור במסננת קטנה שמתאימה לסיר, סוגרים ומכניסים לשמן החם ומטגנים כ-4 דקות עד שהכדור מזהיב. מקררים מעט, מחלצים מהמסננת וחוזרים על הפעולה עם יתרת הכדורים.
  6. מאבקים בהרבה אבקת סוכר או טובלים בשוקולד וזורים סוכריות צבעוניות, קוקוס או שברי אגוזים.

אהבתם? שתפו

צרורות בצק פריכים ומתוקים לפורים

חומרים לכ-10 כדורים

  • 500 גרם קמח
  • 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 2 ביצים שלמות
  • 2 חלמונים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות ליקר או שנאפס
  • 1/4 כוס מים
  • שמן "עץ הזית" לטיגון עמוק

לקישוט:

  • אבקת סוכר
  • שוקולד מומס
  • סוכריות צבעוניות
  • קוקוס
  • שברי אגוזים או פיסטוקים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

פוקצ'ה מתוקה פוקצ'ה מתוקה
קל
16 מצרכים
3:00
ברד פודינג לחם
קל מאוד
8 מצרכים
1:00