צ'ורוס דרום אמריקאי
לכל עדה יש את קינוח הבצק המטוגן שלה. אבי ביטון מטגן לקראת חנוכה צ'ורוס דרום אמריקאי בגירסת פרווה, מחומרים שיש לכל אחד בבית
בינוני
7 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מרתיחים בסיר מים עם שמן, סוכר ומלח.
- כשהכל מגיע לרתיחה מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים לתערובת גושית. ממסירים מהאש, ממשיכים לערבב בצורה מהירה. התערובת מוכנה כשהקמח נפרד מדפנות המחבת.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים ביצים אחת אחת – מחכים שהבצק יתפרק ויתחבר חזרה אחרי הוספת כל ביצה.
- אחרי שהתערובת התגבשה מכניסים אותה לתוך שק זילוף עם פייה משוננת רחבה (מס 1). חשוב לעבוד אתה כשהיא עוד חמימה.
- בסיר חדש מחממים שמן לטיגון עמוק. בודקים שהשמן חם עם חתיכת בצק קטנה. כשהיא צפה סימן שהשמן מספיק חם.
- מזלפים פסים באורך כ-10 ס"מ לשמן החם, מחממים בכל פעם 5-6 סופגניות כדי לא לקרר את השמן. מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים.
- מגלגלים את הצ'ורוס החמים בסוכר-קינמון ומגישים מיד (מי שרוצה מוזמן להזריק פנימה ריבה, או להגיש עם רטבים לטבילה כמו סירופ מייפל, רוטב שוקולד חם וכו').
מצרכים ל-15-20 יחידות:
- 2 כוסות מים
- 100 מ"ל שמן קנולה (1/2 כוס)
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2 וחצי כוסות קמח
- 3 ביצים
לטיגון
- שמן קנולה לטיגון עמוק
להגשה:
- סוכר מתובל במעט קינמון, להגשה
אופציונלי: ריבה, סירופ מייפל, רוטב שוקולד חם או כל מטבל מתוק אחר שאוהבים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
סופגניות הודיות גולאב ג'מון
קל
9 מצרכים
0:30
עוגיות שוקולד צ'יפס על בסיס שמן זית
קל
7 מצרכים
0:25