עגבניות במילוי בורגול, אגוזים וגבינה
מתכון שמוכיח שיש דבר כזה ממולאים מהירים וקלים. הבשלנית האהובה רות אוליבר מלמדת איך מתקתקים עגבניות ממולאות ואופים אותן תוך 5 דקות
קל
19 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- משרים את הבורגול בכוס מים רותחים, מכסים ומשהים כ-15 דקות. מסננים היטב.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל החומרים ושומרים במקרר.
- מכינים את המלית: יוצקים שמן זית למחבת ומטגנים בצל במשך כ-8 דקות, להזהבה. מסירים מהאש ומוסיפים את הבורגול ויתר חומרי המלית. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
- מחממים גריל עליון בתנור.
- ממלאים את העגבניות: בכל עגבניה מפזרים קורט מלח וקורט סוכר, ממלאים בתערובת הבורגול והגבינה ומסדרים בצפיפות בתבנית משומנת. שומרים בצד את המלית שנותרה.
- מפזרים מעל גבינת פרמזן וצולים בתנור החם כ-5 דקות, עד שהעגבניות רכות וזהובות.
- מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים במרכז כל צלחת 2 כפות רוטב יוגורט, מניחים עליו עגבניה חמה ובעזרת כפית קטנה מניחים מעל עוד מעט מהמלית. מזלפים שמן זית ומגישים.
חומרים ל-20 יחידות
- 20 עגבניות קטנות מרוקנות ממיץ וגרעינים (את התוכן קוצצים דק, מעבירים לצלוחית ומתבלים במעט מלח)
לרוטב יוגורט
- 1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט
- 1/2 מיכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 שיני שום כתושות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- עלים מ-3 גבעולי נענע, קצוצים דק (לא חובה)
למלית
- 1/2 כוס בורגול
- 1 כוס מים רותחים
- 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 50 גרם צנוברים קלויים, קצוצים
- 50 גרם אגוזי מלך קלויים, קצוצים
- 150 גרם גבינת פטה מפוררת
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (למשל פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- מלח, פלפל שחור גרוס
- קורט קינמון
להרכבה ולהגשה
- מלח
- סוכר
- 25 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- שמן זית "עץ הזית"
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45
תפוח אדמה קפיץ בשלושה טעמים
קל
7 מצרכים
0:40
תפוחי אדמה צלויים
קל
5 מצרכים
0:25