עגבניות במילוי בורגול, אגוזים וגבינה

מתכון שמוכיח שיש דבר כזה ממולאים מהירים וקלים. הבשלנית האהובה רות אוליבר מלמדת איך מתקתקים עגבניות ממולאות ואופים אותן תוך 5 דקות
קל
19 מצרכים
0:30

הוראות הכנה

  1. משרים את הבורגול בכוס מים רותחים, מכסים ומשהים כ-15 דקות. מסננים היטב.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל החומרים ושומרים במקרר.
  3. מכינים את המלית: יוצקים שמן זית למחבת ומטגנים בצל במשך כ-8 דקות, להזהבה. מסירים מהאש ומוסיפים את הבורגול ויתר חומרי המלית. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
  4. מחממים גריל עליון בתנור.
  5. ממלאים את העגבניות: בכל עגבניה מפזרים קורט מלח וקורט סוכר, ממלאים בתערובת הבורגול והגבינה ומסדרים בצפיפות בתבנית משומנת. שומרים בצד את המלית שנותרה.
  6. מפזרים מעל גבינת פרמזן וצולים בתנור החם כ-5 דקות, עד שהעגבניות רכות וזהובות.
  7. מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים במרכז כל צלחת 2 כפות רוטב יוגורט, מניחים עליו עגבניה חמה ובעזרת כפית קטנה מניחים מעל עוד מעט מהמלית. מזלפים שמן זית ומגישים.

אהבתם? שתפו

עגבניות במילוי בורגול, אגוזים וגבינה

חומרים ל-20 יחידות

  • 20 עגבניות קטנות מרוקנות ממיץ וגרעינים (את התוכן קוצצים דק, מעבירים לצלוחית ומתבלים במעט מלח)

    לרוטב יוגורט

  • 1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט
  • 1/2 מיכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • עלים מ-3 גבעולי נענע, קצוצים דק (לא חובה)

למלית

  • 1/2 כוס בורגול
  • 1 כוס מים רותחים
  • 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 50 גרם צנוברים קלויים, קצוצים
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים, קצוצים
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (למשל פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • קורט קינמון

להרכבה ולהגשה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו