מק אנד צ'יז טונה
קל
8 מצרכים
0:40
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית פיירקס גדולה.
- מבשלים את הפסטה במים מומלחים פי ההוראות היצרן, מסננים ומעבירים לקערה. מסננים את הטונה, מוסיפים לקערה עם הפסטה ומערבבים.
- ממיסים את החמאה בסיר או מחבת עמוקה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב להיווצרות תערובת גושית. מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי ערבוב מתמיד, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את התערובת תוך כדי ערבוב לכדי רוטב סמיך. מסירים מהאש, מתבלים, מוסיפים כ-2/3 מכמות הגבינה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הרוטב לפסטה עם הטונה, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית.
- מפזרים מעל את יתר הגבינה ואופים כ-30 דקות להזהבה יפה.
המרכיבים:
- 1 חבילה פסטה קצרה חלולה
- 1 כף שטוחה מלח
- 2 פחיות טונה בשמן זית עץ הזית
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות קמח
- 2 כוסות חלב
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 300 גרם גבינת צ'דר / מוצרלה / פרמז'ן מגוררת גס
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
סלמון צלוי במעטפה
קל
7 מצרכים
0:20
שניצל דג בציפוי פנקו ושברי אגוזים
קל
11 מצרכים
0:20
קציצות טונה עם צ'ומה ולימון כבוש
קל
7 מצרכים
0:20