עוגת שוקולית משודרגת

משדרגים את עוגת השוקולית האהובה עם תוספת קרמית ומפתיעה של פודינג, שהופכת אותה לעסיסית וחגיגית במיוחד. אפשר להכין גם עם ציפוי השוקולד בלבד
קל
12 מצרכים
1:0

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
  2. ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות שוקולד, חלב ושמנת, עד לקבלת קרם חלק. שומרים בצד.
  3. מקציפים את הביצים (שלמות) עם הסוכר במשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה, בהירה ואוורירית.
  4. מערבבים בקערה קמח, שוקולית ואבקת אפייה ומוסיפים את השוקולד המומס ושמן. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  5. בעזרת מרית (לקקן) מקפלים לתוך בלילת השוקולד את תערובת הביצים. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.
  6. אופים כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  7. בזמן שהעוגה בתנור, מערבבים בקערה מעדן וניל ואינסטנט פודינג ושומרים במקרר.
  8. כשהעוגה החמה יוצאת מהתנור, יוצרים בה חורים בעזרת ידית של כף עץ עבה. יוצקים את הפודינג מעל ומניחים לו לחלחל פנימה. מקררים את העוגה.
  9. מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת עד סף רתיחה. מעבירים את השוקולד לקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה. ממתינים דקה ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק.
  10. יוצקים את קרם השוקולד מעל העוגה, מניחים להתקרר ומגישים.

אהבתם? שתפו

עוגת שוקולית משודרגת

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 120מ"ל (1/2 כוס) חלב
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 140 גרם (1 כוס) שוקולית
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 3/4 כוס (150 גרם) שמן "עץ הזית"

לפודינג

  • 4 יח' מעדן וניל
  • 2 כפות אינסטנט פודינג

לציפוי שוקולד

  • 200 מ"ל שמנת
  • 200 גרם שוקולד שבור לקוביות או במטבעות

מתכונים נוספים שאולי תאהבו