עוגת שוקולית משודרגת
משדרגים את עוגת השוקולית האהובה עם תוספת קרמית ומפתיעה של פודינג, שהופכת אותה לעסיסית וחגיגית במיוחד. אפשר להכין גם עם ציפוי השוקולד בלבד
קל
12 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
- ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות שוקולד, חלב ושמנת, עד לקבלת קרם חלק. שומרים בצד.
- מקציפים את הביצים (שלמות) עם הסוכר במשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה, בהירה ואוורירית.
- מערבבים בקערה קמח, שוקולית ואבקת אפייה ומוסיפים את השוקולד המומס ושמן. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- בעזרת מרית (לקקן) מקפלים לתוך בלילת השוקולד את תערובת הביצים. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.
- אופים כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
- בזמן שהעוגה בתנור, מערבבים בקערה מעדן וניל ואינסטנט פודינג ושומרים במקרר.
- כשהעוגה החמה יוצאת מהתנור, יוצרים בה חורים בעזרת ידית של כף עץ עבה. יוצקים את הפודינג מעל ומניחים לו לחלחל פנימה. מקררים את העוגה.
- מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת עד סף רתיחה. מעבירים את השוקולד לקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה. ממתינים דקה ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק.
- יוצקים את קרם השוקולד מעל העוגה, מניחים להתקרר ומגישים.
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
- 100 גרם שוקולד מריר
- 120מ"ל (1/2 כוס) חלב
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
- 4 ביצים
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 140 גרם (1 כוס) קמח
- 140 גרם (1 כוס) שוקולית
- 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
- 3/4 כוס (150 גרם) שמן "עץ הזית"
לפודינג
- 4 יח' מעדן וניל
- 2 כפות אינסטנט פודינג
לציפוי שוקולד
- 200 מ"ל שמנת
- 200 גרם שוקולד שבור לקוביות או במטבעות
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
עוגת דבש עם תפוח
קל
8 מצרכים
1:0
פוקצ'ה מתוקה
קל
16 מצרכים
3:0
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים