בורקיטס קמח מלא במילוי מנגולד וגבינה

מתכון למאפים פריכים בסגנון יווני מקמח מלא, במילוי מנגולד או תרד וגבינה פטה. מתכון נפלא לאירוח או לחג שבועות
קשה
8 מצרכים
2:0

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים את כל החומרים לקערה לשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש 3-4 דקות, עד שהבצק חלק ונעים למגע. אם הוא מרגיש יבש מדי, מוסיפים מעט מים. מעבירים למקרר למשך שעה.
  2. בינתיים מכינים את המילוי: מחממים שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים עלי מנגולד או תרד ומבשלים על להבה גבוהה 3-5 דקות, עד שהעלים מאבדים את רוב הנפח. מעבירים למסננת צפופה, מניחים להתקרר וסוחטים היטב משאריות נוזלים. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים גבינה מפוררת, אגוזים, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מרכיבים את הבורקיטס: מחלקים את הבצק ל-2 כדורים. על משטח עבודה נקי ומקומח קלות מרדדים כדור בצק אחד לריבוע בגודל כ-32 ס"מ, בעובי 1/2 ס"מ או פחות.
  6. חותכים את יריעת הבצק ל-16 ריבועים שווים ומניחים במרכז כל ריבוע כפית נדיבה מהמלית. מקפלים את הריבועים מפינה לפינה, ליצירת משולש ומהדקים היטב את הקצוות.
  7. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני.
  8. מברישים את הבורקיטס בביצה או בשמן זית, זורים מעט שומשום ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק אפוי לחלוטין. מניחים להתקרר מעט ומגישים.

אהבתם? שתפו

בורקיטס קמח מלא במילוי מנגולד וגבינה

מתכון ל-30 בורקיטס

לבצק

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח מלא
  • 100 מ"ל (1/3 כוס+כף) שמן זית "עץ הזית"
  • 1 ביצה
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) מים
  • קורט מלח

למילוי

  • 2 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 2 צרורות מנגולד (החלק הירוק בלבד) או צרור גדול עלי תרד, חתוכים גס
  • 80 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • חופן אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

    לציפוי

  • ביצה טרופה או שמן זית
  • שומשום

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

ברוסקטה בקלי קלות ברוסקטה בקלי קלות
קל מאוד
6 מצרכים
0:15