בורקיטס קמח מלא במילוי מנגולד וגבינה
מתכון למאפים פריכים בסגנון יווני מקמח מלא, במילוי מנגולד או תרד וגבינה פטה. מתכון נפלא לאירוח או לחג שבועות
קשה
8 מצרכים
2:00
הוראות הכנה
- מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים את כל החומרים לקערה לשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש 3-4 דקות, עד שהבצק חלק ונעים למגע. אם הוא מרגיש יבש מדי, מוסיפים מעט מים. מעבירים למקרר למשך שעה.
- בינתיים מכינים את המילוי: מחממים שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים עלי מנגולד או תרד ומבשלים על להבה גבוהה 3-5 דקות, עד שהעלים מאבדים את רוב הנפח. מעבירים למסננת צפופה, מניחים להתקרר וסוחטים היטב משאריות נוזלים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים גבינה מפוררת, אגוזים, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרכיבים את הבורקיטס: מחלקים את הבצק ל-2 כדורים. על משטח עבודה נקי ומקומח קלות מרדדים כדור בצק אחד לריבוע בגודל כ-32 ס"מ, בעובי 1/2 ס"מ או פחות.
- חותכים את יריעת הבצק ל-16 ריבועים שווים ומניחים במרכז כל ריבוע כפית נדיבה מהמלית. מקפלים את הריבועים מפינה לפינה, ליצירת משולש ומהדקים היטב את הקצוות.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני.
- מברישים את הבורקיטס בביצה או בשמן זית, זורים מעט שומשום ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק אפוי לחלוטין. מניחים להתקרר מעט ומגישים.
מתכון ל-30 בורקיטס
לבצק
- 280 גרם (2 כוסות) קמח מלא
- 100 מ"ל (1/3 כוס+כף) שמן זית "עץ הזית"
- 1 ביצה
- 80 מ"ל (1/3 כוס) מים
- קורט מלח
למילוי
- 2 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 2 צרורות מנגולד (החלק הירוק בלבד) או צרור גדול עלי תרד, חתוכים גס
- 80 גרם גבינת פטה, מפוררת
- חופן אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
לציפוי
- ביצה טרופה או שמן זית
- שומשום
מתכונים נוספים שאולי תאהבו

קל
5 מצרכים
0:25

קל
6 מצרכים
0:30

קל
11 מצרכים
1:00