חזה עוף עם חציל אפוי וסלט כרוב
מתכון של שירי עמית
קל
12 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מכינים את החציל: מחממים תנור ל-250 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- חורצים 3 חריצי עומק ארוכים בכל פרוסת חציל (חשוב) ומסדרים בתבנית. מרססים מעל את תרסיס שמן הזית בטעם שום, מפזרים מלח גס ואופים 20 דקות להשחמה יפה.
- מכינים את העוף: מתבלים את פרוסות העוף בתרסיס שמן הזית בטעם צ'ילי והתבלינים ומטגנים במחבת משני הצדדים עד שהעוף מוכן.
- מכינים את הסלט: מניחים את כל המרכיבים בקערה, מרססים בתרסיס שמן הזית בטעם לימון ומערבבים.
- מגישים עם פיתות להרכבה עצמית.
מרכיבים ל-2-4 מנות:
לחציל:
- 1 חציל קלוף וחתוך לפרוסות בינוניות
- תרסיס שמן זית בטעם שום
- מלח גס
לעוף:
- 1 חזה עוף שלם
- תרסיס שמן זית בטעם צ'ילי
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת קארי
לסלט:
- 1/2 כרוב לבן חתוך
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- תרסיס שמן זית בטעם לימון
להגשה:
- פיתות
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
חזה עוף עם חציל אפוי וסלט כרוב
קל
12 מצרכים
0:30
שניצלים עם אנטיפסטי
קל
17 מצרכים
0:45
רצועות חזה עוף וירקות בשמן קוקוס
קל
16 מצרכים
0:30