שניצלים עם אנטיפסטי

מתכון של ענת אלישע
קל
17 מצרכים
0:45

הוראות הכנה

  1. מכינים את השניצלים: מערבבים היטב בקערה את הביצים, החרדל, הלימון והמלח. טובלים את השניצלים לבלילה, מערבבים ומכסים את הקערה. מכניסים למקרר לשעתיים.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  3. מכינים את האנטיפסטי: חותכים את הירקות לצ׳יפסים עבים או עיגולים.
  4. מרססים את תרסיס שמן הזית בטעם צ׳ילי על כל שטח התבנית ומסדרים את הירקות החתוכים.
  5. מרססים את תרסיס השמן על הירקות בנדיבות ומתבלים במלח גס.
  6. אופים 30-35 דקות או לריכוך והזהבה קלה של הירקות. לא מכבים את התנור.
  7. מרססים את תרסיס שמן הזית בטעם שום על כל שטח התבנית. מניחים את השניצלים ומרססים גם אותם בנדיבות. אופים 14-15 דקות או להזהבה
  8. מגישים את השניצלים עם האנטיפסטי.

אהבתם? שתפו

שניצלים עם אנטיפסטי

מרכיבים ל-4-6 מנות:

לשניצל:

  • 1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצלים
  • 2 ביצים
  • 1 כף גדושה חרדל דיז׳ון חלק / גרגירים
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 3 כוסות פירורי לחם / פנקו
  • תרסיס שמן זית בטעם שום

לאנטיפסטי:

  • 1 בטטה שטופה היטב
  • 1 בטטה סגולה שטופה היטב
  • 2 גזרים קלופים
  • 1 קולורבי קלוף
  • ראש שום חצוי / שום פנינה
  • 2 בצלים קטנים קלופים
  • 2 קישואים שטופים
  • ברוקולי
  • מלח גס
  • תרסיס שמן זית בטעם צ׳ילי

מתכונים נוספים שאולי תאהבו