שניצלים עם אנטיפסטי
מתכון של ענת אלישע
קל
17 מצרכים
0:45
הוראות הכנה
- מכינים את השניצלים: מערבבים היטב בקערה את הביצים, החרדל, הלימון והמלח. טובלים את השניצלים לבלילה, מערבבים ומכסים את הקערה. מכניסים למקרר לשעתיים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מכינים את האנטיפסטי: חותכים את הירקות לצ׳יפסים עבים או עיגולים.
- מרססים את תרסיס שמן הזית בטעם צ׳ילי על כל שטח התבנית ומסדרים את הירקות החתוכים.
- מרססים את תרסיס השמן על הירקות בנדיבות ומתבלים במלח גס.
- אופים 30-35 דקות או לריכוך והזהבה קלה של הירקות. לא מכבים את התנור.
- מרססים את תרסיס שמן הזית בטעם שום על כל שטח התבנית. מניחים את השניצלים ומרססים גם אותם בנדיבות. אופים 14-15 דקות או להזהבה
- מגישים את השניצלים עם האנטיפסטי.
מרכיבים ל-4-6 מנות:
לשניצל:
- 1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצלים
- 2 ביצים
- 1 כף גדושה חרדל דיז׳ון חלק / גרגירים
- 1/2 לימון סחוט
- 1 כפית שטוחה מלח
- 3 כוסות פירורי לחם / פנקו
- תרסיס שמן זית בטעם שום
לאנטיפסטי:
- 1 בטטה שטופה היטב
- 1 בטטה סגולה שטופה היטב
- 2 גזרים קלופים
- 1 קולורבי קלוף
- ראש שום חצוי / שום פנינה
- 2 בצלים קטנים קלופים
- 2 קישואים שטופים
- ברוקולי
- מלח גס
- תרסיס שמן זית בטעם צ׳ילי
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
חזה עוף עם חציל אפוי וסלט כרוב
קל
12 מצרכים
0:30
שניצלים עם אנטיפסטי
קל
17 מצרכים
0:45
רצועות חזה עוף וירקות בשמן קוקוס
קל
16 מצרכים
0:30