בורקס פילו בטעם פיצה
מתכון של רובי מיכאל
קל
9 מצרכים
0:35
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מערבבים בקערה את רסק העגבניות, התבלינים והעגבניה לרוטב במרקם אחיד.
- מניחים דף פילו על משטח עבודה יבש, מתיזים את תרסיס שמן הזית וחוזרים על הפעולה 3 פעמים עם דפי הפילו הנוספים. את השכבה העליונה לא מרססים.
- מורחים את הרוטב, מפזרים את הגבינה והזיתים ומגלגלים את הבצק לרולדה.
- חותכים את הרולדה באופן שווה בעובי 2 אצבעות, מסדרים את השבלולים בתבנית, מתיזים עוד בשמן הזית ואופים כ-25 דקות להזהבה יפה.
מרכיבים ל-3-4 מנות:
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כף אורגנו
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- 1 עגבנייה אדומה גדולה מגוררות
- 8 דפי בצק פילו מופשרים לפי הוראות היצרן
- תרסיס שמן זית
- 3 כוסות גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת
- 1 כוס זיתים ירוקים חתוכים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בורקס מצה מושלם
קל
6 מצרכים
0:30
בורקיטס גבינה פשוטים
קל
11 מצרכים
1:0
עוגיות שמן זית וזעתר
קל
3 מצרכים
0:30