לביבות רושטי תפוחי אדמה ובטטה
מתכון של ניצן סוסיד
בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
14 מצרכים
0:25
הוראות הכנה
- סוחטים היטב את כל הירקות המגוררים ונפטרים מהנוזלים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים של הבלילה, למעט השמן לטיגון, ומערבבים היטב. שומרים כשעה במקרר.
- מחממים את הזיתולה במחבת, משטחים את הבלילה ומטגנים את הלביבה משני הצדדים להשחמה יפה.
- מגישים את הרושטי עם המטבל והעירית.
לבלילה:
- 3 תפו"א מקולפים ומגוררים בפומפייה גסה
- 2 בטטות מקולפות ומגוררות בפומפייה גסה
- 1 בצל סגול מגורר בפומפייה
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- כמה עלי בזיליקום
- 1 כוס שמנת מתוקה 38%
- 1/4 כוס (35 גרם) קמח
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 6 ביצים גדולות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זיתולה לטיגון חצי עמוק
להגשה:
- שמנת חמוצה / יוגורט מתובל
- עירית קצוצה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
לביבות רושטי תפוחי אדמה ובטטה
קל
14 מצרכים
0:25
עוגת דבש עם תפוח
קל
8 מצרכים
1:0
בורקס מצה מושלם
קל
6 מצרכים
0:30