לביבות רושטי תפוחי אדמה ובטטה

מתכון של ניצן סוסיד בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
14 מצרכים
0:25

הוראות הכנה

  1. סוחטים היטב את כל הירקות המגוררים ונפטרים מהנוזלים. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים של הבלילה, למעט השמן לטיגון, ומערבבים היטב. שומרים כשעה במקרר.
  3. מחממים את הזיתולה במחבת, משטחים את הבלילה ומטגנים את הלביבה משני הצדדים להשחמה יפה.
  4. מגישים את הרושטי עם המטבל והעירית.

אהבתם? שתפו

לביבות רושטי תפוחי אדמה ובטטה

לבלילה:

  • 3 תפו"א מקולפים ומגוררים בפומפייה גסה
  • 2 בטטות מקולפות ומגוררות בפומפייה גסה
  • 1 בצל סגול מגורר בפומפייה
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • כמה עלי בזיליקום
  • 1 כוס שמנת מתוקה 38%
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 6 ביצים גדולות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זיתולה לטיגון חצי עמוק

להגשה:

  • שמנת חמוצה / יוגורט מתובל
  • עירית קצוצה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו